Image

Over ons

Restaurant Huisje James werd in september 2016 als kleinschalig huiskamerrestaurant in de achtertuin van Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel geopend. Het was een unieke kans voor ondernemer Bob Zeeuw van der Laan (4e generatie Van der Valk) om nog meer focus op beleving, kwaliteit en unieke producten te leggen, met veel oog voor detail en aankleding. Huisje James past bovendien prachtig in de stijl en omgeving van de hotelhoeve die Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel is.

Huisje James is vernoemd naar de vroegere bewoners van het rietgedekte landhuisje. Gastheer Wolter Tellegen ontvangt u samen met zijn collega’s de gasten in de sfeervolle Werkplaats, vernoemd naar de plek waar de vroegere bewoners sleutelden aan hun oude auto’s, met een aperitief en amuse om daarna in het rietgedekte restaurant aan tafel te gaan om te genieten van culinaire klassiekers met een moderne twist, uiteraard vergezeld van prachtige wijnen. Bij mooi weer is er een heerlijk terras met uitzicht over de parkachtige tuin. Eten bij Huisje James is een beleving op zich die al begint bij de aankomst en wandeling of rit met de golfkar en eindigt met een digestief bij het haardvuur of bij het scrabblebord.

De keukenbrigade laat zich graag inspireren door de Veluwse natuur voor de wisselende seizoensmenu’s. Vaak zijn wild en ingrediënten die in het bos te vinden zijn het gehele jaar terug te vinden op de menukaart. Daarnaast maken zij graag gebruik van de eigen Valk Vers moestuin die langs het pad naar het restaurant ligt. In de moestuin groeien meer dan vijftig soorten groenten en kruiden. Sinds eind 2019 is het concept uitgebreid met een ‘Chef’s table’, waar gasten letterlijk aan tafel gaan bij de chef die ter plekke de heerlijkste gerechten bereidt.

De afgelopen jaren viel Huisje James culinair al op. Onder andere in de GaultMillau gidsen sinds 2019, waarbij het restaurant een score van 15 punten behaalde. Michelin heeft het restaurant sinds 2020 opgenomen als lievelingsadres met twee bestekjes.

Graag tot ziens!

Team Huisje James